بازی دو بعدی River Raid توسط شرکت Activision در سال ۱۹۸۲ میلادی برای کنسول نسل دومی Atari 2600 (که در ایران با نام مطلق “آتاری” شناخته میشود) منتشر شد. این بازی توسط خانم Carol Shaw و به صورت تیراندازی پیمایشی عمودی (vertically scrolling shooter) طراحی شد. بعد از فروش عالی این بازی (بیش از یک میلیون نسخه)، شرکت Activision بازی را بدون تغییر عمدهای برای بسیاری از کنسولها و میکروکامپیوترها منتشر کرد.
.
بازی River Raid، مشهورترین بازی “آتاری” در ایران بوده و هنوز با اقبال گستردهای روبهرو است. این بازی به همراه کنسول آتاری، در اوج دوران جنگ هشت ساله ایران و عراق وارد کشور شده و جزئی از خاطرات متولدین دهههای ۴۰، ۵۰ و ۶۰ شمسی شد. ادامه متن توسط یکی از همین فرزندان جنگ نوشته شده است.
.
اوایل دهه شصت با یک تومان (ده ریال) میشد نوشابه خرید و با پنج تومان ساندویچ. پولتوجیبی هفتگی من هم بیست تومان بود. در انتهای خیابان دکتر هوشیار به طوس و در مسیر رفتن به دبستان، مغازههای جذاب فراوانی وجود داشت که میتوانستند هر بچهای در سن و سال من را به خود جذب کنند. لوازمالتحریری مهدی با مداد اتودها و خودنویسهای جدیدش، بستنیفروشی احمدآقا با میهمانهای زمستانی؛ مسقطی، لبو و باقالیهایش و از همه مهمتر ساندویچی آقاشیرازی با سوسیس آلمانی و کالباس مارتادلای خوشمزهاش. اما درست وسط این مغازهها، مکانیکی سرد و تاریک قاسمخان بود که یکدفعه و طی چند روز به مغازهای پر شور تبدیل شد که تا پیش از آن شبیهاش را ندیده بودیم و درون آن پر شد از تلویزیونهای سیاه و سفیدی که میشد با آن پرواز کرد؛ پرواز با دستهای که با سیم به جعبهای مشکی و بعد از آن به تلویزیون متصل بود و به آن “آتاری” میگفتند. من در آنجا و برای اولین پروازم، از یک اتود سبز، یک ظرف مسقطی زعفرانی و از ساندویچ سوسیس آقاشیرازی گذشتم و با دستهای در دستم مثل فیلمهای پارتیزانی برفراز مواضع نازیها پرواز کردم. پروازی که هنوز در خاطرم ادامه دارد. من پولتوجیبی یک هفتهام را پر داده بودم،
پر با پرواز، پرواز با دستهی خلبانی آتاری.
God of War